Dąbrówka – 20 września
Co?:Dzień otwarty „Bezpośrednio od Polskiego Rolnika”
Gdzie?: Gospodarstwo ekologiczne
Dąbrówka Dorota i Tomasz Grela
Dąbrówka 68, 21-132 Kamionka
tel. 667 672 502, 697 084 269 e-mail: to.grela@gmail.com
https://www.facebook.com/ekologiczepieczarkizdabrowki
https://slonecznapolska.net/dabrowka/#more-2095
Jesteśmy młodym gospodarstwem rolnym. Zajmujemy się ekologiczną uprawą pieczarek, obecnie przygotowujemy nowe pomieszczenia do uprawy boczniaka i shiitake, hodujemy konia i kury zielononóżki, z obornika wytwarzamy podłoże do uprawy grzybów a kompostem popieczarkowym użyźniamy pole na którym planujemy uprawę warzyw. Z własnych plonów wytwarzamy też „nielegalną żywność”.
KIEDY?: 20 września 2015 od godz. 12.00 do 17.00
PROGRAM:
12.00- powitanie gości, charakterystyka gospodarstwa.
12.30- oprowadzenie po gospodarstwie, zapoznanie z technologią produkcji podłoża i uprawy pieczarek.
13.00- prezentacja stoiska z „nielegalnymi produktami” z naszego gospodarstwa i zaprzyjaźnionych gospodarstw z okolicy, degustacja potraw.
14.00- spotkanie z przedstawicielem warszawskiej kooperatywy spożywczej „Dobrze”.
15.00- dyskusja na tematy zwązane z akcją.
W ciągu całego spotkania można będzie zaopatrzyć się w ekologiczne świże warzywa i owoce i przyrządzone z nich potrawy.
Zapraszamy
Dorota i Tomek
Gdzie?: Gospodarstwo ekologiczne
Dąbrówka Dorota i Tomasz Grela
Dąbrówka 68, 21-132 Kamionka
tel. 667 672 502, 697 084 269 e-mail: to.grela@gmail.com
https://www.facebook.com/ekologiczepieczarkizdabrowki
https://slonecznapolska.net/dabrowka/#more-2095
Jesteśmy młodym gospodarstwem rolnym. Zajmujemy się ekologiczną uprawą pieczarek, obecnie przygotowujemy nowe pomieszczenia do uprawy boczniaka i shiitake, hodujemy konia i kury zielononóżki, z obornika wytwarzamy podłoże do uprawy grzybów a kompostem popieczarkowym użyźniamy pole na którym planujemy uprawę warzyw. Z własnych plonów wytwarzamy też „nielegalną żywność”.
KIEDY?: 20 września 2015 od godz. 12.00 do 17.00
PROGRAM:
12.00- powitanie gości, charakterystyka gospodarstwa.
12.30- oprowadzenie po gospodarstwie, zapoznanie z technologią produkcji podłoża i uprawy pieczarek.
13.00- prezentacja stoiska z „nielegalnymi produktami” z naszego gospodarstwa i zaprzyjaźnionych gospodarstw z okolicy, degustacja potraw.
14.00- spotkanie z przedstawicielem warszawskiej kooperatywy spożywczej „Dobrze”.
15.00- dyskusja na tematy zwązane z akcją.
W ciągu całego spotkania można będzie zaopatrzyć się w ekologiczne świże warzywa i owoce i przyrządzone z nich potrawy.
Zapraszamy
Dorota i Tomek